ANUNȚ - IMPLEMENTAREA SISTEMULUI DE GARANȚIE - RETURNARE

În conformitate cu prevederile HG nr. 1074/2021, republicată, privind stabilirea sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile, în scopul unei gestionări mai eficiente a deșeurilor la nivel național și pentru creșterea gradului de reciclare, Guvernul României și-a asumat implementarea Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) pentru ambalaje de băuturi.

Programul se adresează producătorilor / importatorilor și comercianților de produse din categoriile de apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase, în ambalaje de unică folosință (plastic, sticlă, aluminiu, cu capacitate între 0,1 - 3 litri), precum și companiilor din ho-re-ca, care au obligația de a se înscrie / înregistra în baza de date a SGR.

Prin același act normativ, sunt stabilite, de asemenea, facilități în seama consumatorilor în ceea ce privește gestionarea / reciclarea deșeurilor / ambalajelor produselor achiziționate, din categoriile susmenționate.

 Înregistrarea în baza de date a sistemului de garanție-returnare se face pe  site-ul https://returosgr.ro/ și se încheie pe 28 februarie 2023.


Toate materialele puse la dispoziție de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și RetuRO pot fi descărcate de pe link-ul:
http://files.opera-clima.ro/s/iXSzNtYeaPTqWxZ